„Евробет“ в подкрепа на Световния ден за информираност за аутизма

За четвърта поредна година „Евробет“ се включва в Световния ден за информираност за аутизма, на 2 април. Събитието ще бъде съпроводено с много и разнообразни инициативи, а кулминацията е осветяването на НДК в синьо, в знак на солидарност към световната кампания Autism Speaks – Light in blue (Освети в синьо).
 
Организатори са Сдружение „Аутизъм Днес“ и Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“, които за девета поредна година са подготвили поредица от мероприятия за информираност на обществото. Мотото тази година е „Живея във вашия свят, но по свой начин. Да счупим бариерите на предрасъдъците.“
 

Програма в София:
 
  • 1 април – Арт работилница за деца с Аутизъм, съвместно с Angel Steps от 11:30 ч. в Angel Steps-Kids Art center , на адрес: бул. „Сливница“ 245
     
  • 2 април от 12:00 ч. ще се проведе дискусионен форум – пресконференция, в литературен клуб „Перото“ в НДК, където ще присъстват публични личности, подкрепящи каузата - Деница Сачева, заместник министър на образованието, Огнян Златев, представляващ Европейската Комисия в България и дългогодишните приятели на каузата - Ники Кънчев, Део, Елена Петрова, Калин Терзийски, Йоана Драгнева и други.В Деня за информираност за аутизма точно в 20:00 часа ще светне в синьо Националният дворец на културата, както и много знакови сгради и обекти в целия свят. Сред тях са статуята на Христос в Бразилия, Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, Операта в Сидни, Виенското колело в Орландо, Панамският канал и други.
     
  • 2 – 11 април – Седмица на отворените врати. Сдружение „Аутизъм Днес“ предлага в центровете си срещи – консултации с родители и деца. 
 
Активностите се реализират с подкрепата на „Евробет“, НДК и Медия Крос.