Отговорен хазарт

Играта като забавление
Всеки ден игрите на Евробет внасят вълнение и положителни емоции в ежедневието на много хора. Основната част от хората играят за забавление и успяват да контролират както времето, така и финансовите средства, които отделят за играта. Но загубите и последиците от прекомерния хазарт са реалност за някои играчи и затова е важно да се знае какви са рисковете, свързани с хазарта.

Проблемно поведение
За проблемно хазартно поведение говорим тогава когато играчът не може да контролира желанието си за участие и това има негативни социални, финансови и лични последствия за него. Хазартната зависимост се диагностицира, когато засегнатите близки или семейство на зависимия, или самият той, декларират този проблем.

Пристрастяването към хазарта e класифицирано като психично разстройство от Световната здравна организация и това прави отговорността на операторите като Евробет още по-голяма. За нас е важно да насърчим разумната и отговорна игра, при която хазартът се възприема като забавление и се случва в личните граници на всеки играч.

Профил на зависимия играч
Най-често хората, които развиват зависимост към хазарта са неспособни да самооанилизират поведението си, като са склонни да отричат проблемите. Въпреки това има знаци, които могат да помогнат за идентифицирането на човек в риск, а именно:
 • Участие в играта до изхарчване на всички лични средства;
 • Често искане на заеми и дори кражба на пари с цел по-дълго участие;
 • Пренебрегване на лични и професионални ангажименти заради играта;
 • Непрекъснати опити да бъдат компенсирани загубите от предишните игри;
 • Неспокойствие и раздразнителност в случаите, когато няма възможност за игра;
 • Нужда от увеличаване на залога с цел по-голяма тръпка от играта.

Инструменти за самопомощ
Освен да потърсят професионална консултация, играчите биха могли да следват няколко основни правила за самопомощ, което ще им позволи да се наслаждават максимално на играта, без да влизат в зоната на проблемното хазартно поведение. Преди да започне играта си участникът трябва:
 • да се информира подробно за правилата на играта;
 • да определи лимит на своя бюджет и да не се отклонявате от него;
 • да залагат само толкова, колкото можете да си позволи да загуби;
 • да играе само, когато е концентриран и спокоен;
 • да не играе в ситуация на емоционална криза, както и под въздействие на алкохол и други медикаменти;
 • да прави паузи, като комбинира играта и с други забавления.
Евробет и безопасната игра
Евробет работи с благотворителната организация GamCare, която насърчава безопасната хазартна дейност и осигурява подкрепа, съвети и достъпна информация за хора, пристрастени към играта. Без да се опитва да ограничава правото на избор на всеки човек, организацията се стреми да помогне за:
 • по-добро разбиране на социалното влияние на хазарта;
 • насърчаване на отговорно отношение към хазарта;
 • осъзнаване и разрешаване на проблема на засегнатите лица.
За безопасността на играчите на eurobet.bg, екипът на Евробет изисква копие от лични документи, когато участникът желае да изтеглите пари от сметката си. По този начин самоличността на играчите се верифицира.

Играчите могат да изпращат документа си за самоличност по електронна поща към екипа на Евробет. По този начин те потвърждават самоличността си, както и че са пълнолетни. Така се спазва и нормативнота изискване на Закона за мерките срещу изпиране на пари и Закона за мерките срещу финансиране на тероризма.
Всички събрани лични данни са добре защитени при най-съвременните технологични стандарти за сигурност на информацията. Създадена е и организация, която отговаря на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).

Освен това е предоставена възможност на играчите  да се самоизключат от игра, като се свържат с екипа на Евробет на следния e-mail адрес: [email protected]

Евробет не цели да привлича играчи под 18 години чрез своята маркетингова дейност и реклами. В своята рекламна и търговска комуникация Евробет ООД се придържа към спазването на разработените от Националния съвет за саморегулация, на основание чл. 10, ал. 6 от Закона за хазарта "Етични правила за реклама и търговска комуникация на хазартни игри", част от Националните етични правила за реклама и търговска комуникация.

С пълният текст на етичните правила можете да се запознаете тук: http://www.nss-bg.org/kodeks_hi.php