Новини
Започва студентски конкурс за късометражно кино на тема "Игри на късмета"
image1

Съюзът на българските филмови дейци и Евробет организират конкурс за късометражно кино на тема „Игри на късмета”. Началото му бе обявено на пресконференция днес, 28.09.2011г., от Георги Стоянов, председател на Съюза на българските филмови дейци (СБФД) и Олга Тодорова, управител на Евробет.

Конкурсът е насочен към студенти от филмовите специалности на четири висши учебни заведения – Национална академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), Нов български университет, Югозападен университет "Неофит Рилски" и Професионален Арт колеж по екранни изкуства.

Целта е да се насърчат младите таланти в тяхното развитие и да се даде поле за изява на творческите им способности, обясни Георги Стоянов. “Темата е избрана неслучайно. В посланието “Игри на късмета” е включен целият живот от любовта, през съдбата и всички игри, в които сме склонни да участваме в преследване на щастието”, допълни той.

„Според нас най-правилно е младите творци да бъдат насърчени в началото на пътя си, когато идеите им са дръзки, когато вярват, че изкуството е призвано да променя съдби. Ако младите хора в България получат подкрепа и ние ще сме сигурни, че сме изпълнили своята мисия – дали сме път на добрите, откроили и насърчили сме талантливите”, каза Олга Тодорова, управител на Евробет.

Наградите в конкурса са четири. Те ще бъдат предоставени под формата на парични награди. Трима от победителите ще бъдат посочени от журито. То е в състав – Георги Стоянов, председател на СБФД, Олга Тодорова, управител на Евробет, Цветодар Марков, режисьор и Георги Мишев, сценарист. Допълнително чрез гласуване в интернет ще бъде определен и четвъртият победител, който ще стане носител на Наградата на публиката.

Участниците в конкурса трябва да представят собствени късометражни филми на тема “Игри на късмета” с продължителност от 3 до 5 минути. Няма ограничения за вида кино – игрално, документално, анимационно, както и за жанра на творбите. Срокът за подаване на предложения за конкурса е до 25.11.2011 г. Гласуването на публиката в интернет ще протече в периода 12.12.2011 г. – 22.01.2012 г. Победителите ще бъдат оповестени в края на м. януари 2012 г. на кино маратон в Дома на киното, където ще бъдат излъчени и всички творби, подадени за участие в конкурса.

Заинтересованите лица могат да изтеглят регламента и формата за участие, за  да се запознаят с подробностите по провеждането на конкурса.

На всички студенти, които ще се включат, "Евробет" ООД желае успех!

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Epay
  • Easypay
  • Bank Transfer
  • Credit card
© 2006-2017 Евробет ООД.
Всички права запазени.
18